Kävimme eilen miehen ja kaasojen kanssa kuuntelemassa vihkimusiikkia Tampereen tuomiokirkossa. Minulla on jokin pakkomielle Pachelbelin Kaanoniin sisääntulomarssina mutta ulostulo oli vielä hakusessa. Realistina totesin myös, että on parasta tehdä jonkinlainen suunnitelma siltä varalta, ettei kanttori hallitse toivomiamme kappaleita.

Peukunkääntelyäänestyksen tulos noudatteli melkolailla ennalta oletettua eli poistuessamme soi toivottavasti Marko Hakanpään Trumpettisävelmä. Koko porukan ehdoton inhokki, Joonas Kokkosen Hääsoitto, sai monia tulkintoja. Mies muistaakseni sanoi sen muistuttavan jonkin scifisarjan tunnaria ja me kehittelimme toisen kaason kanssa tulkinnan uppoavasta laivasta jonka supersankari lopussa nostaa pintaan.

Tahtoisin myös jonkin laulun keventämään toimitusta. En ole vielä onnistunut kuulemaan mitään mikä tuntuisi välittömästi omalta ja oikealta. Enkelin rukous ja muut nuoren parin aikuisuuteenastumiskipaleet tuntuvat kaikki teennäiseltä lässyttämiseltä. Pekka Simojoen Rakkaus on lahja Jumalan voisi ehkä olla vaihtoehto. Se tosin kuulosti eilen  urkusäestyksellä vieraalta kun on tottunut kitaraan ja leirinuotiotempoon. Jos jollakulla on hyviä kokemuksia tai vähän tavallisesta poikkeavia ideoita, otan niitä vastaan mielelläni!