Linnean vinkistä selasin Lindexin ruotsinkieliset sivut. Niiden sisältö oli kuin olikin suomenkielisiä kattavampi (mikä on sinänsä sääli nyt kun omistus siirtyi Suomeen) ja mallistossa oli muutama ihan kivan näköinen vaate. Farkut olivat hyllyssä jo viimeksi käydessä ja harmittelin, että niitä oli jäljellä enää kahdet nelineloset. Olen tosin miettinyt näiden korkeavyötäröisten housujen toimivuutta isossa koossa. Seisaallaan muutamat kokeilemani ovat olleet hyvännäköisiä, mutta kuinka jäykällä, istuvalla vyötäröllä pitäisi pystyä istumaan?

Seuraavan yhdistelmän laittaisin mielelläni päälle iltarientoihin, sillä riittävän säväyttäviä bilevaatteita löytyy harvoin. Hameen koot valitettavasti loppuvat  kesken (50 on suurin) ja muutenkin epäilen, että näinköhän kaikki myymälät ovat ottaneet sitä myyntiin. T-paita menisi kummassa tahansa värissä (saatavilla myös violetti) hameen puutteessa mustien housujen kanssa. Toivottavasti löydän sen sovitettavaksi.

Selatessani kuvia mietin XL-mallien työtilannetta, sillä irrallisista vaatteista on usein vaikeaa muodostaa kuvaa kun niitä ei näe kenenkään päällä. Jokaisen toimiston listalla näyttäisi olevan muutama plussamalli, mutta muutamien löytämieni artikkelien perusteella työtilanne ei ole kummoinen. Ääneen aiheesta olivat päässeet puhumaan lähinnä Miss XL-kilpailussa sijoittuneet. Seppälän Oman elämänsä supermalli -kampanjalta toivoin muutamaa GG-mallia, mutta niitä on tainnut olla tasan yksi. Me Naiset XL:n jatkuminen olisi saattanut nostaa kotimaisia kasvoja esille, mutta nähtävästi asiakaskunta ei riittänyt koska lehti lakkautettiin. Heilläkin oli muuten aikanaan mallikilpailu. Onko voittajaa näkynyt hetkeen? Nimeä en valitettavasti muista, muistaako joku muu?

Suuri käsityölehti ja Halpa-Hallin mainokset ovat äkkiseltään ainoat, joissa muistan viime aikoina nähneeni isot vaatteet oikeankokoisten ihmisten päällä. Suuri käsityölehtikin sortui tosin  viime vuonna kuvaamaan 46-60 kokoisten uimapuvun turhan pienen mallin päällä. Tai sitten kuvan kaunotar oli Suomen ehdottomasti kiintein ja hoikin 46-kokoinen. Ulkomaisista ketjuista KappAhl käyttää mainoskuvissaan luultavasti 42/44-kokoisia, mutta esimerkiksi Elloksella on ajoittain mielekästä vaihtelua mallien välillä.

Mistä kaikkialta voisin löytää (kotimaisia) mainoskuvia XL- tai mieluummin vielä isommilla malleilla?

Gaultier saattoi vetää jo vähän yli, mutta ainakin tempaus sai medianäkyvyyttä. Kuvassa on Velvet d'Amour Pariisin muotiviikoilla Gaultierin näytöksessä 2006.