Kävin eilen istuskelemassa kampaajalla kun ystäväni värjäytti tukkansa. Myyjätär tahtoi antaa minullekin Kérastase-näytteitä lähtiessämme ja hetken hiuslaadustani neuvoteltuamme sain mukaani Nutritive  oléo-relax shampoon ja hiusnaamion kuiville ja tottelemattomille hiuksille. Niinpä vietin aamusuihkun jälkeen leppoisan viisitoistaminuuttisen Freemanin kurkkukalvonaamio kasvoilla ja sileyttävä naamio hiuksissa.

Shampoo tuoksui kampaamolta ja oli koostumukseltaan jännittävän öljyinen ja nestemäinen. Koostumuksesta tuli hoitavuuden tuntu. Kun jälkikäteen katselin pulloa, shampoota oli kulunut ehkä 7 ml. Pestessä oli kuitenkin sellainen olo, että ainetta kului hirvittävän paljon eikä se meinannut millään levittyä tasaisesti koko päähän. Huuhtelun jälkeen tukkani oli karhean oloinen ja kaipasi kipeästi hoitoainetta.

Levitin naamion ohjeen mukaan pyyhekuivattuihin hiuksiin. Voidemainen naamio tuoksui samalta kuin shampoo. Vähän teollinen muttei varsinaisesti epämiellyttävä tuoksu jonka yhdistän kampaamojen ominaistuoksuksi. Tai ainakin yhdistin joitakin vuosia sitten. Voide oli hankala poishuuhdeltava. Hiukseni tuntuivat lopulta suhteellisen sileiltä, mutta karkeilta ja jouhimaisilta.

Tämäkään sarja ei kunnolla osunut ja uponnut. Tähän mennessä olen todennut sopiviksi Tigin Control Freakin, B for Men Clean Upin ja Bonacure hairtherapy Smooth Controlin. Ennen noita tukkani oli kasteltuna ihan käsittämätön hamppukasa jonka setvimisestä ei selvinnyt katkomatta huomattavaa osaa hiuksista. Tämä on yllättänyt useamman kampaajankin, sillä noin epätoivoisesta tilanteesta ei näkynyt merkkejä kuontalo kuivana. Onko muilla samaa ongelmaa ja/tai kivoja shampoosuosituksia?