On yksi kaunistautumiseen liittyvä asia, jota jaksan kiroilla kerta toisensa jälkeen nimittäin kynnet. Omani ovat ensinnäkin sitä sorttia, jotka harmillisesti liuskoittuvat juuri silloin kun niiden tahtoisi olevan parhaimmillaan. Tätä tapahtuu yleensä tosin vain osalle kynsistä. Saatan saada kasvatettua pikkurilleihin ja nimettömiin kauniit, pitkät ja hyväkuntoiset kynnet, mutta etusormissani on aina nysät.

Riippumatta kynsien kunnosta, se varsinainen ongelma on lakkaaminen. Olen kokeillut nopeammin ja hitaammin kuivuvia kynsilakkoja joista mikään ei kuivu niin nopeasti tai täydellisesti, ettenkö viimeistään ensimmäisen vessassakäynnin myötä saa sörkittyä jotakin kynsistä pilalle. Yleensä pyrin käyttämään alulakkaa ja päällilakkaa pienten pohjan ja pinnan virheiden tasoittamiseksi ja lakan keston pidentämiseksi. Kärsivällisyyteni ei vain millään aina riitä kerrosten kuivumisen odotteluun.

Useimmiten muistan oman sääntöni, että kynnet on lakattava vähintään edellisenä päivänä päivänä kuin niiden pitäisi olla edustuskunnossa. Kömpelöt käteni suttaavat lakkaa kynnen yli viimeistään oikeaa kättä operoidessa ja toisena päivänä iholle jääneet rääppeet ovat joko kuluneet itsestään tai saa ainakin helposti rapsittua pois. Kynsilakanpoistoaineisella pumpulipuikolla tai esimerkiksi Oriflamen varta vasten tarkoitetulla Nail polish corrector penillä siistimisessä on aina se vaara, että tökkää vahingossa keskelle kynttä joka johtaa kiroiluun.

2190265.jpg

Tämän siistimmät kynteni eivät ole juuri koskaan heti lakkaamisen jälkeen. Pohjalla on Mavalan Super Base, välissä kaksi kerrosta Lumene Natural Code Nail Styler sävyssä 14 Party on ja koristellussa kynnessä on tarrakivien päällä vielä kerros Mavalan Top Coatia. Ja jos joku nauraa töppösormilleni, näkisittepä varpaani! En ole kovin monella aikuisella nähnyt samanlaisia muutaman millin pikkiriikkisiä kynsiviiruja pikkuruisten kippuravarpaiden päissä.

Jotkut vannovat nykyään kuivana liuskana kynteen painettavien lakkojen nimeen, mutta ainakin Avonilta testaamani tuote ei vakuuttanut minua helppoudellaan. Onko teistä jollakulla hyviä kynsivinkkejä ja olenko ainoa tumpelo naiseuden tällä osa-alueella? Tekokynnet tai ammattilaisen käyttäminen ovat toki ne helpoimmat mutta jos kuitenkin puhutaan näppäristä kotikonsteista.