Vaihtohuivi pääsi vihdoin omistajalleen. Meinasin oikeasti jo tuskastua sen kanssa. Pingotuksesta ei meinannut tulla yhtään mitään, reunat jotenkin venähtivät lainehtiviksi. Yritin kostuttaa ne pikapikaa uudelleen ennen postiin laittoa, mutta kuvasta päätellen ne aaltoilevat vieläkin. Saattaa olla, että puikkojen olisi sittenkin pitänyt olla ainakin pykälää pienemmät. Lisäksi päätelty reuna kiristi enkä saanut sitä löysemmäksi uusintayrityksistä huolimatta. Pitänee selata uusia päättelytapoja seuraavaa huivia varten.

Jännitin lähettämistä muutenkin hurjasti. Muut näyttävät tehneet toistaan monimutkaisempia ja kevyempiä pitsi-ihanuuksia kun taas minä lähtökohtaisestikin etsin syksyisempää vaihtoehtoa. Joukossa on lisäksi ihan mielettömän hyviä neulojia, joille häviän 100-0. Saatan myös olla isosti itsekriittinen.

Lankana oli Sirdar Snuggly Babybamboo 20% villaa ja 80% bambua ja puikkoina 5,5 bambupyöröt. Ihastuin pehmeään, himmeäkiiltoiseen lankaan ennenkuin minulla oli pienintäkään hajua mallista. Lopulta päädyin varastamaan mallikerran eräästä Novitan kevään 2006 lehden paidan ohjeesta, joka oli alunperin kirjoitettu Malibulle. Ajattelin sen yksinkertaisuudessaan tuovan langan paremmin esille kuin monimutkaisempi pitsimalli onnistuisi. Siinä olin mielestäni oikeassa.

Koko on muhkea ja lankaa kului lopulta 504g (kymmenen kerää riitti, eli joko kerän koko tai postin vaaka heittää hieman). Pingotettuna mittasin huivin kooksi 83 cm*186 cm. Ajattelin sen käytettäväksi joko kaulahuivina kaksinkerroin taitettuna ja päät taitteen läpi pujotettuna tai moninkerroin kaulalle kieputettuna tai hartioille siten, että toinen pää heitettäisiin toiselta olalta selkäpuolelle niin, että päät menisivät ristiin. Toivottavasti Eva-Maria löytää itselleen sopivan käyttötavan. Itse ihastuin kaulaliina-ajatukseen ja meinasin jo ryöstää huviin itselleni ja tehdä vaihtoa varten jonkun keveämmän puoliympyrän. On melko varmaa, etten raaski sijoittaa enää samaan lankaan ja tehdä itselleni toista.

1920131.jpg