Viime viikon hiljaisuus johtui viime hetken stressiä aiheuttaneesta seminaarityöstä. Width and depth of assortment in various types of fashion chains oli raivostuttava aihe, jota varten en meinannut löytää riittävästi  lähdekirjallisuutta naputtaakseni vaadittua viittätoista sivua. Onneksi seuraava aihe on aineiston saatavuuden kannalta helpompi.

Yhteen pohdiskelua aiheuttaneeseen tilastoon törmäsin valmisteluja tehdessäni. Keskimääräinen suomalainen käytti vuonna 2006 vaatetukseen rahaa 712 euroa. Summa ei sinänsä hämmästytä, sillä vaikken itse pysy tuossa budjetissa niin  suurin osa tuntemistani miespuolisista kuluttaa alle tuon. Erikoisena pidin lähinnä sitä, että tuosta summasta vain n. 90 euroa kuluu kenkiin ja 13 euroa laukkuihin ja nahkatuotteisiin. Laskin äkkiseltään käyttäneeni tämän vuoden puolella kenkiin suunnilleen 350 euroa ja minulla ei oikeasti edes ole kenkiä. Laukkuihin olen käyttänyt maltillisesti noin 140 euroa jos reput kuuluvat tuohon kategoriaan. Jos otetaan aikatekijöitä mukaan niin tämän vuoden  tilastosumma noussee 800 euron yli. Kuinka lähelle keskiarvoa te osutte?

Saatuani seminaarin kunniallisesti palautettua ja esiteltyä, oli aika vaihtaa vapaalle. Kävimme lauantaina Linnean kanssa Kädentaito 2008 -messuilla ja jäin illaksi kulkemaan suu auki pitkin Helsinkiä. Pääkaupunkimme on minulle niin vieras, että istuskelin muun muassa ensimmäistä kertaa raitiovaunussa. Illan kokemuksiin kuului lisäksi hämmentävä Super Mario Bros. ja maailman pelottavin suomenruotsalaisryysis Stockan Herkussa juuri ennen sulkemisaikaa. En tiennyt, että turkisrouvat ovat niin hyviä käyttämään kyynärpäätaktiikkaa saadakseen palvelutiskiltä viime minuuteilla parhaan mahdollisen kielen ja juuri oikeankokoisen silmupatongin.

Päivän asusta ei lopulta napattu kuvaa, vaikka Linnea siitä useampaan kertaan huomauttikin ja vastasin joka kerralla, että minulla on kamera repussa. Epäilen kuitenkin, että sama asu hakeutuu kaapista päälle jonain muunakin päivänä (kunhan saan punaisen pörhelön aka villatakin pestyä ja enimmät irtonukat poistettua). Viikonlopun kuvasaldoksi jää muutamat hankinnat.

2051317.jpg

Se, että joku painattaa puhvihihaisen tunikan rintamukseen ritareita on mieletöntä. Sain hihkuhyppyhyperventilaatiokohtauksen yrityksen ständin kohdalla, enkä voinut poistua ilman tuota. Keltainen ja harmaa olisivat myös olleet mieluisia värejä, mutta niukan budjetin varjolla jouduin tyytymään yhteen.

Paidan lisäksi messuilta lähti mukaani muutama kerä lankaa salaiseen projektiin ja pieni keko helmiä joista pitäisi tehdä joululahjoja. Ehkä pelkkien helmien esitteleminen ei vielä pahoita yhdenkään lahjansaajan mieltä.

2051321.jpg

Alempi nauha on ametisteja ja ylempi fluoriitteja. Toivottavasti saan ne yhdistettyä kivasti kirkkaiden ja violettejen siemenhelmien sekä noiden isompien lasihelmien kanssa. En ole juurikaan tehnyt muovihelmirannerenkaita, muinaisia silkkirintaneuloja ja softiskorviksia kummoisempia koruja, joten saa nähdä miten pihdit pysyvät kourassani.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, ainakaan jos tarkastellaan etsiskelyyn kulunutta aikaa , löysin mustan voidemaisen luomivärin. Jostakin syystä useimmissa sarjoissa on tarjolla vain valkoista, beigeä  ja erilaisia pastellinsävyjä. Olin jo tehnyt päätöksen tilata pohjustukseen kaavailemani tuotteen muilta mailta vierahilta. Toisin kuitenkin kävi, sillä MACin Paint Pot sävyssä Blackround  löysi tiensä käteeni ystävällisen myyjän avustamana. Olin jossain vaiheessa lukenut, että Stockmann ottaa MACin Helsingissä valikoimiinsa, mutta se oli jo kehä kolmosen ulkopuoliselta alienilta päässyt unohtumaan. Näin kivaa vaihtelua tuotteella saa esimerkiksi Tigin 4-play Controversy -paletin turkoosiin. Täytyy testata se luomella lähipäivinä.

2051345.jpg