Sain viimein aikaiseksi kaivaa saumurin kaapista ja hurauttaa kasaan yhden kuukausia sitten leikkaamani paidan. Ennen ompeluosuutta käytin hyvän tovin nypräämiseen ja kiroiluun, sillä jouduin vaihtamaan saumuriin langat. Vaikka olen käyttänyt tunteja saumarakennestandardien tuijottamiseen en vieläkään ymmärrä miksi sen pitää olla niin monimutkaista.

Siinä kieli keskellä suuta lankoja pujotellessani tuli mieleen, että olisi kätevää olla käärmeenlumoojan pilli jolla voisi yksi kerrallaan houkutella langat luikertelemaan oikeista väleistä paikoilleen.

Paidasta puuttuu vielä viimeistelyt, mutta ennen niitä taidan leikata aika monta saumaa auki, pienentää yläosan ja keksiä jostain toisen kankaan pidempää alaosaa varten. Kuvissa paita näyttää yllättävän siedettävältä, mutta rintamus ja olkapäät ovat tyhjää täynnä, kaistale on hämmentävällä korkeudella ja napa vilkkuu helman alta. Pitänee piirtää kaavoihin muistiin tehdyt muutokset koska ainakin äkkiseltään katsomalla aiemmin pohtimani mekko on yläosaltaan täsmälleen saman mallinen. Sen jälkeen pitää miettiä yritänkö edes saada toiseen samanlaiseen paitaan varaamastani kankaasta tätä vai etsinkö kokonaan uuden mallin.

  • paidan kaavat Suuri Käsityölehti huhtikuu 2008, malli 13, koko 56
  • Nanson paksu trikoo Eurokangas