Kirpputori on suunnilleen niitä ainoita ranskan sanoja jotka jäivät päähäni puolentoista vuoden alkeidentahkoamisesta. Kielipääni on melko onneton, tai ainakin ajattelen niin. Peruskoulussa vieraat kielet olivat inhokkejani ja useimmiten ne ainoat kasit todistuksessa. En lopulta kyllä tiedä, kuvittelinko olevani huono kielissä, koska en pitänyt niistä enkä nähnyt vaivaa niiden eteen vai enkö pitänyt niistä, koska olin niissä heikompi kuin muissa kouluaineissa. Yliopistossa kielet toivat vaihtelua ainaiseen laskemiseen ja niistä oppi pitämään. Aloittamani ranska ja venäjä tosin lopahtivat aika lyhyeen, mutta englannista tein sivuaineen. Tämähän kiinnosti hurjasti, eikös?

Kävin ensimmäistä kertaa ainakaan puoleentoista vuoteen kirpputorilla, sillä olen aikaa sitten liittynyt siihen joukkoon, jonka mielestä kirppareista meni henki ja laatu latistui kun siirryttiin ns. itsepalvelutoreihin. Muiden esittelemät löydöt ja häpeällinen herääminen siihen, etten omista yhtäkään ruskeaa laukkua sai minut unohtamaan vanhan kaunani ja suunnistin sateenvarjo tanassa Kirpputorimarkettiin. Yritin valita päivän värit kohdilleen etsimäni kanssa, koska on aina helpompi sovittaa asusteita sellaisissa vaatteissa joiden kanssa niitä olisi mahdollisesti käyttämässä. Ja juu, tajusin kuvat kamerasta selattuani vaihtaa valkoiset sukat pois ennen lähtöä.

1813704.jpg

  • paita second hand, epäilisin KappAhlia mutta edellinen omistaja on repinyt laput pois
  • farkut KappAhl XLNT
  • ponchon malli Novita ja lanka 7 Veljestä Raita (ei nykyisessä mallistossa oleva siniraitainen)
  • perhoskoru KappAhl
Paikka oli ensimmäisellä silmäyksellä juuri sitä, mitä etukäteen pelkäsinkin. Kauppojen jäännöseriä muutaman euron alennetuilla hintalapuilla, ilmiselviä ammattimyyjien pöytiä, pehmopornoa, suklaatahraisia lastenvaatteita ja vanhoja viinipulloja. Kummasti seasta silti löytyi ihan mielenkiintoistakin tavaraa. Laukkutarjonta tosin oli aivan surkea, tankojen päissä roikkui lähinnä vyölaukkuja ja pikkureppuja. Yhden varmasti tulevan syksyn monikäyttöisen suosikin löysin, harmaan neulepoolon 100% villaa. Hintalapussa seisoi hurjat 0,50 euroa. Jos suurin osa pöydistä oli ylihinnoiteltuja, se nimenomainen myyjä halusi selvästi päästä tavaroistaan eroon. Saatanpa käydä Tampereelle päästyäni kurkkaamassa millainen tarjonta siellä on.

1813773.jpg

  • helmet Seppälä
  • panta Ninja