Olen löytänyt uuden rakkauden. Teevalikoimamme on huvennut uhkaavasti viimeaikoina ja huomasin kauhukseni muutamia päiviä sitten, että kaapissa ei ole minkäänlaista valkoista teetä! Viidellätoista teelaadullahan (joista kaksi on oikeasti haudukkeita) ei voi ihminen elää, joten suunnittelin retkeä Mokkamestareiden tehtaanmyymälään ennen joulua. Suunnitelma ei auttanut akuuttiin valkoisen teen puutteeseen, joten päädyin kuikuilemaan paikallisen S-marketin hyllyä uusien tuttavuuksien toivossa. Käteen osui Forsmanin Keisarin helmi joka on inkiväärinmakuinen valkoinen luomutee. Suosittelen.

Eilen päällä oli Lindexin t-paita jonka jätin kesällä roikkumaan tankoon koska siitä ei oikein ollut suunnittelemaani käyttöön. Se löytyi myöhemmin niin reilusti alennettuna, että jouduin antamaan periksi. Mallikuvassa näkyvä vyö on minulle niin hankalalla korkeudella, että käytän sitä kaksinkerroin takapuolella solmittuna. Sillä oli pakottava tarve nousta edestä rintojen alle joka yhdessä pyöristetyn helman kanssa loi varsinaisen äitiyspaitalookin. Ohut, laskeutuva kangas ei muutenkaan ole kaikkein armelian, mutta pidän hihoista ja väristä liikaa huolehtiakseni siitä.

2058257.jpg2058261.jpg
  • oranssi t-paita 4,90€ (ovh.?) Lindex Generous
  • housut 10€ (ovh 69€) Adatto
  • helmet Seppälä
Tänään vuorossa oli kenkämyyjien kiusaaminen. Minulla on talveksi jo saappaat, joiden löytymistä iloitsin hurjasti kunnes tajusin niiden rajoitetut käyttömahdollisuudet. Minulla on myös kesällä bongaamani lumikinospopot (tosin söpömmän värisinä, töppöseni ovat valkoiset limenvihreillä somisteilla ja harmaalla kärjellä), mutta kenkä joka väittää kestävänsä -54 astetta ei välttämättä ole paras (eikä tässä tapauksessa kaunein) vaihtoehto pikkupakkasilla. Ainakin yksille talvikengille oli siis vielä tilaus.

Vihaan kenkien ostamista. Jalkani on omituinen pallo ja nilkkureissa on vielä ylimääräinen varsimuuttuja hankaloittamassa istuvuutta. Lisäksi tuhoan arkikenkiä tasaisesti ainakin yhdet per kausi, oli se sitten kesä tai talvi. Tälläkin kertaa olin ajaa muutaman myyjän hermoromahduksen partaalle, kun mikään ei käynyt. Joko en saanut jalkaa kenkään ollenkaan tai vetoketju ei mennyt kiinni. Jos kenkä oli muuten hyvä, korko oli liian kapea. Astun himpun verran ulkosyrjälle joten tietyistä koroista huomaa muutaman metrin jälkeen, että nilkat ovat vaarassa. Saksalaisen Janan kengissä oli H-lestitys (normaalia leveämpi), niissä oli riittävästi jujuja ja söpö pieni korko. Ne olivat paljon nätimmät kuin mitä uskalsin toivoa löytäväni. Toivotaan vielä, että ne kestävät ainakin tämän talven.

2073295.jpg
  • kengät Jana 85€ Tunnelin kenkä (6,5 H)
P.S. Tähän voisi lisätä vielä omituisen faktan minusta. Olen vuosikausia saanut reppuja rikki suunnilleen yhden vuodessa. Riippumatta siitä kuinka kallis tai laadukkaaksi kehuttu reppu on, saan aina kulutettua ne puhki selkäpuolen alasauman vierestä. Kesällä ostin Samsoniten läppärirepun jossa on tavallista pehmustetumpi selkäosa ja mainitsemani sauma on sijoitettu reilusti kauemmaksi selästä kun normaalisti. Olen käyttänyt kevyiden koulupäivien vuoksi reppua aiempaa harvemmin nyt kesän jälkeen, joten tuolla saattaa olla edellytykset tehdä uusi ehjänäpysymisennätys.

Kuva täältä.