Olen ollut ärtynyt ja kaikin puolin pipo kireällä muutaman päivän. Eilen kaikki huipentui siihen, että onnistuin kompastumaan ompelukoneen johtoon jonka tiesin tasan tarkkaan olevan tiellä ja siitä huolimatta könysin tuolista ylös ja repäisin ompelukoneen lattialle. Koneen sisältä meni pirstaleiksi neulaa liikuttava vetopyöränkaltainen, joten ompelut ovat ainakin hetkeksi totaalisesti katkolla. Täytyy käydä Brotherin huoltopisteestä kysymässä josko siihen on mahdollista vaihtaa varaosa.

Tämä tapahtui tietenkin juuri silloin kun olin viime tipassa paikkaamassa paidan kainalosaumaa joulukonserttia varten enkä ollut koko päivänä syönyt mitään. Olin käyttänyt aamupäivän niinkin tähdellisen toiminnan parissa kuin vapaaehtoisen pikkujoululahjan väkertämisessä. Tapani mukaan yliarvioi nopeuteni ja lisäksi väsäsin kirjailun kahteen kertaan kun ensimmäinen tulos ei tyydyttänyt. Toinenkin oli kaukana täydellisestä mutta lahjan saaja onneksi innostui tästä niinkin paljon, että termoskäytön sijaan pussukka toimi kalukukkaronakin jossain vaiheessa iltaa.

2136241.jpg

Kyseessä on siis kutakuinkin Ullan ohjeen mukaan Isoveljestä tehty villatermos. Nuottiavaimen pohjan neuloin sileäksi. Nuottiavain on arvatakseni Seitsemää veljestä, joskin nyttyrästä puuttui vyöte joten aivan 100% varma en voi olla. Sisään sujahti jouluinen glögisiideri.

Konsertti onneksi meni mukavasti ja illan pikkujoulusaunalla mieli oli jo hurjasti parempi. Carol of the Rai (Carol of the Bells rairairai-sanoituksella) tulee varmasti olemaan vielä jonkun joulun hitti.