...eli flunssa on yllättänyt minutkin. Eilisen vietin vuoronperään päiväunilla ja sohvalla, tänään olen jaksanut vain yksillä päikkäreillä. Luulen silti, että joudun jättämään viikonlopun mökkireissun väliin. Harmillista sinänsä. Tampereen roolipeliseuralla on tapana varata eräs leirikeskus muutaman kerran vuodessa ja kutsua muutkin kaupungin samanhenkiset yhdistykset mukaan lähinnä lautapelaamaan ja saunomaan. Entisenä seurakuntanuorena viihdyn vallan mainiosti vähän savunhajuisessa villapaidassa nuotiopaikalla ja keittiössä paistamassa lettuja komppanialle. Nytkin olin luvannut pojille pitää heidät ruoissa vaikka joka reissun jälkeen inisenkin, etten enää koskaan suostu viettämään viikonloppua hellan ääressä kun muut pelaavat (aivan kuin siihen koskaan olisi mennyt mitenkään älyttömästi aikaa).

Sain eilen valmiiksi säärystimet jotka nyt odottavat toiveikkaina, että parantuisin maanantain balettituntiin mennessä. Niistä tuli juuri sopivan pituiset, 43 cm, jotta ne yltävät suorina juuri polven alle harjoituksissa. Normaali rynttääminen ei käy päinsä koska opettajan tulee nähdä nilkan ojennus. Malli on oma, lankana Debbie Blissin Baby Cashmerino (55% merinovillaa, 33% mikrokuitua ja 12 % cashmiria) ja puikkoina 4,5 mm bambut. Langan menekki oli suunnilleen 120g (pitäisi hankkia talousvaaka). Suuret puikot olivat käytössä siksi, että liian tiheät säärystimet eivät rypyty nätisti ja minulla on harmillisen tiukka käsiala. Lankakin pitäisi minusta luultavasti enemmän jollen aina saisi etusormeen aikaiseksi uraa ja muutenkin kiristäisi lankaa sormet valkoisina.

1916966.jpg

Nyt pitäisi vielä keksiä mitä teen tuolla lopulla kerällä, sitä on kuitenkin vain noin 30g. Aina voi tehdä noppapussin, mutta pelkään langan nyppyyntyvän jos kuljetan sitä samalla lailla repunpohjalla kuin nykyistä seiskaveikkapussukkaani. Toinen vaihtoehto olisi hakea lankaa lisää ja tehdä siitä tämän talven asusteet, mutta siitä saa aikaiseksi varman kierteen. Lisälangan hankkiminen jonkun nyttysen seuraksi on kuin tortillojen syönti: kun jokin ainesosa loppuu, muita on vielä jäljellä joten on pakko hankkia loppunutta lisää ja kun seuraava ainesosa loppuu ollaan taas samassa tilanteessa.