Jostakin syystä olen aloittanut syksyn varsin miehekkäillä ostoksilla. Ensin mukaani tarttui kirpputorilta ruskea laukku, jonka pikkusiskoni haukkui heti salkuksi, sitten valitsimme seuraavaksi shampooksi Tigin B for menin ja hetken naisten kenkähyllyjä kirottuani tartuin miesten kenkiin Sokoksella. Laukusta ei kuitenkaan oikeasti saa miehekästä, se on liian pieni ja kiiltävä. Mies saa testata tween-setin rauhassa ennenkö palaan Tampereelle ja jos aivan mahdoton tukkani ei kelpuuta niitä Tigeiksi ihanan raikkaan tuoksuisia tuotteita, käyn hakemassa itselleni tutut ja turvalliset Control Freakit. Kenkiä en kyllä saa mitenkään päin selitettyä naisellisiksi.

Kirpputoriretki jäi hieman harmittamaan. Radiokirppiksellä oli yhdellä pöydällä useammat uudet NP:n housut 15€/pari. Koko oli 52 ja malli vyötäröltä reilu ja lahkeesta normaali. Nähtävästi olisin kuitenkin tarvinnut joko tuosta mallista kokoa pienemmän tai samasta koosta normaalivyötäröisen mallin, sillä nuo jäivät pussittamaan etupuolelta. Toivottavasti ne istuivat jollekulle onnekkaalle, eivätkä jääneet myyjälle käsiin.

Syyskengät ovat aina hankalia. En vain hahmota millaisia kenkiä syksyllä pitäisi käyttää. Nyt tarjolla oli lähinnä korollisia herrainkenkiä, joiden lestit olivat aivan liian kapeita ja matalia. Lisäksi ajatus korollisista kengistä ainoina fiksumpina säähän sopivina kenkinä oli naurettava. Kun käteni osui näihin, en jaksanut enää ajatella vaan totesin niiden olevan tähän mennessä paras vaihtoehto huolimatta siitä punastelusta joka niihin liittyi kassalla ja kotona. Mieheni oli juuri edellisenä päivänä kommentoinut, että minun pitäisi ostaa miesten kengät jos kerran naisten valikoima aiheuttaa päänsärkyä. Tietysti tyrmäsin ajatuksen ja jouduin seuraavana päivänä nieleskelemään esitellessäni ostoksiani.

1837044.jpg

  • kengät 29,90€ Sokos (ovh. 59,90€)
Nämä sujahtivat jalkaani aamulla, mutta jouduin lopulta luopumaan niistä kesken päivän. Uusien nahkakenkien kova kapi yhdistettynä lauantain jäljiltä rikkinäisiin kantapäihini aiheutti sen verran suurta tuskaa, että irvistelin lopun päivää jopa kangasballerinoissa. Siksi olin onnellinen saatuani kengät kokonaan pois. Päivän housut valitettavasti istuvat vain ensimmäiset kaksi käyttötuntia ennenkuin muuttuvat sinänsä mukaviksi lökäpöksyiksi eivätkä näinollen ole parhaimmillaan pitkän päivän päätteeksi. Lisäksi en saanut kuvan värejä aivan kohdalleen, housut ja slipoveri ovat luonnossa selvästi ruskeat.

1837045.jpg

  • trikoopaita H&M BiB 14,90€
  • slipoveri kirpparilta 3€ (alunperin O.I.S.)
  • laukku kirpparilta 5€
  • housut Seppälä Great Girls
  • ruusu Kangasalan Kemikalio 13,90€

Aiempiin syysmallistopoimintoihin lisäisin, että KappAhlin tangot olivat suoranainen pettymys, joskin lisää syksyä on kuulemma vielä tulossa. Ainoa oikeasti silmää miellyttävä vaate oli tämä hauskoilla laskoksilla ja tikkauksilla koristeltu farkkuhame. Hintaa en muista tarkasti, mutta epäilisin sen olleen 39,90€. Hameen kaveriksi nappasin sovituskoppiin ruudullisen paidan tyttömäisillä hihoilla, hinta taas mutu-tuntumalla 34,90€.


1837050.jpg
1837051.jpg

Sovituksen jälkeen jouduin kuitenkin harkitsemaan uudelleen mielipidettäni näistä kahdesta. Hame oli yksinkertaisesti liian pitkä ja epäilen, että lyhentäminen helmasta ei onnistuisi kauniisti. Suositellaan siis pitkäjalkaisille, sillä juuri polven alle ulottuva alaspäin levenevä hame harvoin pukee ketään. Kapeat kynähameet erikseen, ne ovat usein parhaimmillaan juuri polven alla. Ruutupaitakaan ei oikein vakuuttanut, joskaan en osaa vieläkään eritellä mikä siinä on vialla. Ehkä leikkaukset olisi voinut tehdä toisinpäin, jolloin ruudut olisivat asettuneet etukappaleeseen vinoon. Tai ehkä ruudut vain ovat liian suuria.

1837054.jpg