En tiedä mitä olen puuhannut viime päivät. Syystä tai toisesta en ole kuitenkaan ehtinyt pysähtyä koneen ääreen. Ainakin kävin kuoroharjoituksissa. Meinasi iskeä uskonpuute heti ensimmäisessä kappaleessa. En ole laulanut muuta kuin omaksi huvikseni melkein vuoteen ja kun nuottiin oli painettu ensimmäinen kaksiviivainen fis, olin valmis loikkaamaan takaisin alttoon josta minut nostettiin kakkossopraanoon juuri ennen taukoani. Loppuharjoituksista ääni tosin kulki jo ihan kiitettävästi, joten jään harkitsemaan vaihtotarvetta uudelleen.

Eilinen meni fuksimessuilla edustaessa. Uudet fuksipallerot olivat hellyyttävän nuoria ja aivan pihalla. Oli ilo katsella heidän innokkuuttaan osallistua vanhaan tuttuun harrastukseen uudessa porukassa tai kokonaisuudessaan uuteen ja ihmeelliseen tekemiseen. Roolipelikerhomme listoille ilmestyi tänäkin vuonna harmittavan vähän tyttöpuolisia nimiä, mutta eiköhän uutta verta saatu silti riittävästi.

Otsikko viittaa osittain viikon pukeutumiseen ja osittain tämän päivän tekemisiin. Mieheni päätti eilen järjestää kaikki mahdolliset sekalaiset tavarapinot ja minä jatkoin sitä tänään käymällä läpi vaatekaapin ja peilipöydän. Nähtävästi omistan neljättoista farkut, joista tosin osan ajattelin päästää jo eläkkeelle ja silputa niiden lahkeet talteen jotakin myöhempää käyttöä varten. Löysin kyllä Tampereelle palattuani kaapista monet sellaiset housut, joiden olemassaolon olin jo unohtanut, mutta aivan noin moniin en ollut varautunut. Kukapa uskoisi, että lukion lopun ja yliopisto-opintojen alun tienoilla oli monen vuoden pätkä jolloin en käyttänyt ollenkaan farkkuja? Uskoin vahvasti, että minun kokoisiani ei myydä missään eivätkä ne muutenkaan sopisi.

Farkut ovat liian helppo vaate. Pitäisi joskus pitää esimerkiksi kuukauden verran kirjaa siitä kuinka usein sitä lopulta päätyy pukemaan farkut, t-paidan ja tennarit jollei tiedossa ole mitään koulua kummoisempaa. Tämä voisi olla haaste kaikille teille, jotka tiedätte olevanne koukussa! Jos tahdot olla astetta radikaalimpi, vietä esimerkiksi viikko ilman denimiä. Ajattelin itsekin yrittää, mutta vasta kun saan muutaman suunnitelmissa olevan hameen ommeltua.

Päivän farkkutyttöily sujui tämännäköisenä:

1901946.jpg1901947.jpg

  • toppi 19,90€/2kpl Lindex (XL)
  • neule Ellos (46/48)
  • farkut 8€ (ovh.?) Josefssons
  • ballerinat 10e (ovh. 39€) Bianco
  • kaulakoru 3,90€ (ovh. 7,90€) KappAhl
P.S. Sain huivivaihtohuivini valmiiksi! Tai no, kaikki neulominen on nyt neulottu. Vielä pitää päätellä langanpäitä ja suorittaa muu viimeistely. Valitettavasti en saa sitä postiin vielä maanantaina, sillä lanka loppuu typerästi kesken hapsujen ja jos vain löydän jostakin vielä kerällisen, tahdon tehdä ne hapsutkin. Alle puolikiloiseksi huivi kuitenkin jää, juuri ja juuri.