Harjoitusten loppumisesta on kohta kaksi tuntia, mutta matka koululta tänne ja suihku vaativat aikansa. On vähän on sellainen olo, että voisi vielä tänään venytellä tai huomenna voi olla tuskaa nousta sängystä. Luultavasti on vaikka venyttelisinkin, sen verran puolitoistatuntinen otti varsinkin etureisiin ja nivusiin. Lisäksi opettaja veti mielestäni kovin heppoisen venyttelyn lopussa, viitisen minuuttia. Onneksi en ollut jo valmiiksi jumissa eilisen Bollywood-tunnin jäljiltä.

Kävin päivällä Piruetissa etsimässä tossuja. Olin etukäteen turhan pessimistinen niiden suhteen ja etsin jo viime viikolla nettikaupan joka myi joustavia tossuja sen varalle, etten löydä täältä riittävän leveää mallia. Huoleni oli turha, sillä Sanshan pro-mallia oli tarjolla leveällä lestillä kolmessa eri värissä. Olin tylsä ja lähes aikuinen ja valitsin mustat tossut.

Suurin yllätys tuli siinä vaiheessa, kun mainitsin myyjälle siitä, että joutunen tilaamaan puvun ulkomailta jos tahdon saada sellaisen. Myyjä totesi heti, että puku voidaan kyllä tehdä mittojen mukaan jos maltan odottaa pari viikkoa. Hintaa tuli 52 euroa joka sisälsi myös pyytämäni ylimääräisen vuorituksen rintaosaan. Puvun normaalihinta on 41 euroa ja vuorituksen 5. Tästä voidaan laskea, että minulta laskutettiin ruhtinaalliset 6 euroa siitä hyvästä, että saan juuri itselleni sopivan balettipuvun juuri haluamallani värillä. Valitsin tummanvioletin, sillä musta olisi ollut tylsä ja minulla on puikoilla säärystimet ihanasta violetista Baby Cashmerinosta. Malli on perinteinen, samanlainen minulla on lapsena ollut muistaakseni ainakin kolmessa eri värissä: keltaisena, mintunvihreänä ja vaaleansinisenä. Enää sitä tuskin tulee käytettyä pelkiltään sukkahousujen kanssa, mutta minusta kokopuku on toppia mukavampi tunnin tiimellyksessä housujen allakin.

1959picture3Upload.jpg

Tein päivän balettiostoksia seuraavanlaisessa asussa (myöhemmin ranteeseeni ilmestyi vielä Seppälän rannekorut):

1891732.jpg1891736.jpg

1891738.jpg

  • toppi LINE collection 14,90€ Anttila (XXL)
  • pallopaidan kangas Marimekko (11,90€/m Eurokangas), kaava piirretty H&M:n muinaisesta imetyspaidasta
  • farkut Seppälä Great Girls
  • rannekorut 1,95€ Seppälä (ovh. 3,90€)
Nuo farkut ovat yllättävän hyvät jalkaan. Ostin ne pari vuotta sitten jostakin alen loppurysäyksestä yhdessä toisien samankokoisten (52) farkkujan kanssa. Taisivat maksaa 5€/pari tai jotakin lähes yhtä huimaa enkä siksi malttanut olla ostamatta niitä vaikka koko oli silloin turhan reilu. Kavensin lahkeita molemmista saumoista reiden kohdalta muutaman sentin, että sain ne istumaan joten kuten. Housut ehtivät olla käyttämättöminä kaapissa vuoden verran tässä välissä ja nyt uskaltauduin kokeilemaan niitä uudelleen.

P.S Moneenko kertaan saa kierrättää samoja toppeja kuvissa ennenkö valitatte? Nuo ovat vaan niin hyviä melkein minkä tahansa alla, että niitä tulee pidettyä lähes päivittäin (paitsi sitä vaaleankeltaista).