Jollei osunut paikalle on ehkä vaikea kuvitella sitä kummaa väenpaljoutta joka Tampere-talon ympäristöön pesiytyi viikonlopuksi. Viitisentuhatta animistia ja siinä seassa jokunen scifistelijäkin täytti melkein jokaisen tarjotun nurkan ja nähtävästi ihmisiä riitti vielä tyhjäämään kaikki ympäristön ravitsemusliikkeetkin. Suurinta osaa oli kyllä varoitettu etukäteen, mutta eivät ne tuntuneet ymmärtävän mitä tarkoittaa viisituhatta nälkäistä teiniä kahden päivän ajan. Tapahtuma oli Finncon-Animecon 2008.

En ole oikea ja kunnollinen animisti enkä scifistelijäkään, mutta lupauduin jo helmikuun Traconissa vetämään jonkinlaista työpajaa Animeconiin. Uusinta siipityöpajasta (Otsikkopalkin siivet ovat muuten sen satoa) oli käytännön mahdottomuus sukkahousujen huimien normaalihintojen vuoksi, joten päädyin ohjaamaan ketunkorva ja -häntätyöpajaa. Kuten tavallista, aikaa oli aivan liian vähän ja suuri osa kävijöistä joutui ottamaan häntätarvikkeet mukaansa. Muutamia saatiin kuitenkin valmiiksi varsinkin lauantain pajassa. Sain pariin kuvaan julkaisuluvan, jottei tarvitse laittaa esille kirkuvanoransseja mallikappaleita.

  1782871.jpg1782869.jpg

Voin muuten kertoa kokemuksesta, ettei kannata lähteä ajelemaan vuoden -89 Kadettilla kolmatta kertaa ajokortin saamisen jälkeen neonoranssit ketunkorvat päässä. Tulee puhallutetuksi. Ja poliisit ovat melkein yhtä pelottavia kuin lääkärit.