Timantit ovat, vaan minäpä en omista yhtäkään. Päätin MouMoun innoittamana listata silti koruni. Jospa nämä kuvat muistuttaisivat minua välillä siitä, mitä kaikkea laatikossa lojuu. Sorrun liian usein muutamien hassujen korujen tehokäyttöön tai jopa koruttomuuteen.

1893261.jpg

Aloitetaan tämän päivän valinnasta. H&M:n siniset ja valkoiset emalipintaiset rihkamakorvikset ja Indiskan mustat samantyyppiset levyt. Tänään ripustin korviini ensimmäistä kertaa nuo siniset.

1893269.jpg

Rihkamarenkuloita. Mustat Kultajousesta, punaraidalliset Minimanista, siniset ja vihreät puurenkaat Ninjasta ja helmikilluttimet taitavat olla H&M:stä.

1893280.jpg

Pronssinväriset rihkamakilluttimet. Keskimmäinen KappAhlista, kaksi muuta H&M:stä. Ylimmäinen on ostettu kuoron vuosijuhliin. Muistan kuinka juoksin ympäri kaupunkia Marimekon Lumimarja-kankaan kanssa etsimässä siihen sopivaa korua. En tiedä myydäänkö sitä valkoiselle satiinipohjalle painettua Lumimarjaa enää.

1893303.jpg

Sekalaisia ohuita rannekoruja sekalaisista lähteistä. Vaaleanpunaiset taitavat olla Saksasta. Eräs mies myi niitä Münchenissä kadulla keskellä yötä ja pysähdyimme pikkuhiprakassa kojulle.

1893329.jpg

Pronssikorut. Riipus jossa roikkuu risti on isoäitini vanha. Sydämet ovat Kalevala Korun Talon sydän -sarjaa. P.S. Kulta, kaulakoru puuttuu vielä!

1893337.jpg

Hopearistit ja Ankh. Ankhin ryöstin joskus isältä, keskimmäinen risti on lapsuudessa kirpputorilta tehty löytö ja reunimmaisen joku kiikutti minulle rippilahjaksi.

1893345.jpg

Onnenkivikorut. Delffiinipallo on yksi lempikoruistani. Sen tilaisuus tulee kausittain.

1893349.jpg

Vähät kultaiset koruni, rippiristini, lahjaksi saadut helmi- ja ruusuriipus ja samanlaiset pienet renkaat jotka taitaa löytyä lähes kaikkien korurasiasta. En ole kultaihminen.

1893354.jpg

Hopeisista kaulakoruista tämänhetkinen suosikkini on Kalevala Korun Niiskuneiti. Paksu ketju on alunperin äitini, pienen sydämen sain aivan vauvana ja lohikäärmeen sain Nigerialaismieheltä Saksassa. Kävin viikon verran hipeltämässä sitä ja käymässä pitkiä, lähinnä yhteiskunnallisia asioita koskettavia keskusteluja hänen kanssaan lähikauppamme pihalle rakennetun myyntikojun äärellä. Lopulta hän lahjoitti korun minulle. Kotiin palattuani olen harmitellut, että moni katsoo kaukaa lohikäärmeen olevan Suomen leijona ja ihmettelee miksi käytän sitä.

1893368.jpg

Perhosia. Vasemmalla pienet keltaiset ja vihreät perhosnapit ostin Turkista. Niitä on kerrankin niin paljon, että saan samanlaiset korut kaikkiin viiteen reikään. Vaaleanpunaisilla helmillä koristettu perhossetti on KappAhlin lastenosastolta ja pronssinvärinen perhonen saman kaupan naisten puolelta. Mustanpuhuvaa perhoskaulakorua en ole tainnut koskaan käyttää kaulassa vaan aina kaksinkerroin ranteessa.

1893377.jpg

Hopeisen pallosetin kaulakoru ja korvakorut ovat Kultajousesta ja hyvin lähelle sarjaa osuva nilkkakoru laivalta. Kuvassa on mukana myös pienet perhosnapit jotka olivat piiloutuneet näiden kanssa samaan pussiin eivätkä ehtineet mukaan edelliseen kuvaan.

1893383.jpg

Hopeisista korvakoruista jokaiseen korvaan on miniminirenkaita, nappeja kirkkaalla kivellä ja inan isompia kuvioituja renkaita. Paksut renkaat zirkoneilla ovat syntymäpäivälahja isältäni. Ihmettelin niitä aikoinaan vähän, sillä hänellä ei ole ollut tapana ostaa erikseen lahjoja.

1893393.jpg

Vähistä sormuksistani takana ovat luokkasormus ja vanha Kalevala Korun kihlasormukseni (ja kyllä, käytän sitä ihan puhtaalla omallatunnolla), edessä muutama lahja enoltani ja viimeisenä suvussa muutaman sukupolven kulkenut helmisormus joka mahtuu hätinä pikkurilliini. Näiden lisäksi käytössä on tietysti nykyinen kihlasormukseni.

1893416.jpg

Satunnaisesta rannekoruläjästä löytyy eiliset kurkkupastillit, Indiskan ranteessa rapiseva kummajainen jonka ostin Idols-karsintoihin 2005, isomummun jonkinlaisesta langasta taivuteltu koru joka jää aina kiinni neulepaitoihin ja vääntyy, mutta on silti kovin rakas,  Kokkolan Venetsialaisten kojusta ostettu hopeoitu iso ranneketju ja Kalevala Korun Lintunen joka on saatu rippilahjaksi isovanhemmilta. Viimeiseen liittyy sinänsä hauska yksityiskohta. Olin pyytänyt lahjaksi lentopalloa ja sainkin sen. Mummun mielestä oli kuitenkin omituista antaa pallo rippilahjaksi, joten hänen oli väkisin pitänyt saada ostaa koru sen kaveriksi.

1893426.jpg

Satunnaisia rihkamakorvakoruja löytyi enemmänkin, mutta valikoin joukkoon ne, joita voin ajatella vielä käyttäväni. Trollit oli pakko lisätä kun huomasin niiden olevan vielä tallessa. Eikä siitä nyt totta puhuen ole montaakaan vuotta kun ne viimeksi ovat roikkuneet korvissa. Keskellä olevia helmikorvakoruja on enimmäkseen käytetty Pronssinväristen rihkamakilluttimien kanssa. Kuvasta puuttuu ainakin pronssinväriset napit joista roikkuu kaksi pientä oliivinväristä ristiä. En löytänyt niitä  tähän hätään.

1893430.jpg

Ihastuin joitakin vuosia sitten savipillikoruihin ja olen siitä lähtien ostanut joka vappu yhden. Ensimmäiset ovat valitettavasti joko hajonneet tai kuluneet väritykseltään käyttökelvottomiksi, mutta kuvaan valitut ovat vielä varsin hyvässä kunnossa. Yläreunan kukka on Glitteristä. Epämääräisenkirjava helmikasa on koottu ketjusta ja H&M:n avaimenperästä junassa kun tarvitsin pikapikaa korun Gravitaatioon 2006. Suloinen kilppari on ysiluokan leirikoulureissulta Liettuasta. Sydän on Aarikan. Tuosta setistä korvakorut ovat ne, joita oikeasti olen käyttänyt. Äiti kuitenkin hukkasi toisen korviksen ja olen moneen kertaan aikonut ryöstää tuosta kaulakorusta riipuksen irti ja tehdä siitä jäljellejääneelle parin. Hauska savipallo (oikealla) on Turun linnasta.

1893440.jpg

Näistä ehdoton suosikkini on H&M:n lastenosastolta ostettu My little pony.

1893441.jpg

Rintakoruja minulla ei ole montaakaan, joskin jätin pois kaikki rintanapit joita en miellä varsinaisesti koruiksi. Tämänhetkisessä suosikissani lukee "I'm naturally blonde, Please speak slowly."

1893444.jpg

Helmistä jäi pois ainakin suunnilleen noiden isoimpien punaisten tyyppiset mustat. Käytän helmiä useimmiten joko solmussa kaulassa tai moninkerroin ranteeseen kieputettuna. Molemmat punaiset ovat Glitteristä, mustat ja violetit ovat Seppälästä ja oranssit, ruskeat ja tuohikoru äidin varastoista.

1893447.jpg

Viimeisenä ne timantteja lähinnä olevat ihanuudet eli rakkaat tiarani. Olen aivan toivoton tapaus aina kun näen niitä myynnissä. Olen yrittänyt rajoittaa niiden hankkimisen vain tarpeeseen, joten liian montaa ei ole päässyt kertymään. Sisko auttoi hajoittamalla vaatimattomimman (se Ninjan edullisin malli). Vasemmanpuoleiset ovat Europe Housesta.

Laatikon pohjalla jäi vielä kasa parittomia korviksia, Yves Rocherin hempuloita lahjuksia ja muita sellaisia koruja, joita en usko käyttäväni. Minulla on jonkinlainen ongelma tämänhetkisen tarjonnan kanssa. En ole hetkeen löytänyt juurikaan sellaisia koruja, joista pitäisin. KappAhliin tosin tuli juuri lisää perhosia, joita kuolasin viime käynnillä kieli pitkällä. Ne olivat niin kovin suloisia ja vielä pronssinvärisiä.