Minun oli tarkoitus ommella Traconiin jonkinlainen turkoosi-musta tyllihame työvoimapaidan kaveriksi. Eurokankaassa kävi kuitenkin niin, että ihastuin tarkoitukseen aivan vääräntyyppiseen taftiin. En onnistunut vastustamaan kangasta joka saattoi olla onni onnettomuudessa. Tilaisuuteen epäsopivan hameen keskeneräisyys harmitti huomattavasti vähemmän kuin sopivan olisi harmittanut.

Sain hameen sopivasti valmiiksi lauantaiksi jolloin veljeni tyttöystävä täytti vuosia. Sillä kertaa se oli päällä tyllialushameen kanssa. Tein alushameesta tarkoituksella erillisen sillä olen huomannut, etteivät prinsessahörhelöt innostakaan aivan jatkuvasti. On se jännä.

  • Tafti 14,90€/m ja musta koviketylli 2,50€/m Eurokangas

Kuvioiden kannalta täyskello olisi ollut paras vaihtoehto, mutten raaskinut ostaa kangasta enempää enkä tahtonut aivan tutumallia. Metrin palasta sai kahdeksan samanlaista kaistaletta joista piti äärettömän tarkkojen tieteellisten laskelmien perusteella syntyä sopiva. hame. Insinöörikin nähtävästi erehtyy välillä, sillä kappaleita oli lopulta yksi liikaa. Ompelin taakse vetoketjun puettavuuden helpottamiseksi.

Alushameeseen käytin 2,66 cm*140 cm tylliä siten, että ensimmäisessä rimpsussa oli 19 cm*2,80 m, toisessa 19 cm*5,60 m ja kolmannessa 19 cm*11,20 m. Vyötäröllä on kuminauha jonka vaihdan mustaksi kunhan muistan ostaa sellaista.

Nyt on uusi ompelukone sitten vihdoin testattu ja täytyy sanoa, että se tuntuu tällä kokemukselta idioottivarmalta. Edellisen koneen kanssa liiankin tutuksi tulleita alkusuttuja ei tunnu saavan aikaiseksi ellei unohda laskea neulaa liikkeelle lähdettäessä eikä langankireyksiä tarvitse olla koko ajan säätämässä. Lisäksi se on hiljaisempi kuin Brotherin ronksuttajani oli.