Sisäinen realistini oli selvästi aivan hukassa siinä vaiheessa, kun se kuvitteli Tampereen vaatekauppojen mahtuvan yhteen lauantaipäivään. Ensimmäinen virhearvio olivat aukioloajat. Kuvittelin niiden kaupungin liikkeiden, jotka eivät käytä täyttä aukiolo-oikeuttaan sulkevan ovensa neljän paikkeilla. Moni meni kuitenkin kiinni jo yhdeltä ja kävimme myös muutamalla ovella, jotka ilmoittivat pysyvänsä kesälauantait kokonaan lukittuina.

Toinen virhe liittyi omaan jaksamiseen. Vesisateesta kosteana ja jalat uudenkarheista kengistä hiertyneinä jopa shoppailu alkaa väsyttää jossain vaiheessa. Siihen pisteeseen saakka meillä oli kuitenkin hauskaa enkä usko kierroksen jatkamisen alkuviikolla olevan ollenkaan puuduttavaa.

Meillä tarkoitan itseäni ja kaveriksi suostuttelemaani isoäitiä. Mummun kanssa on aina vähintäänkin hauskaa ja hän on yleensä paremmin selvillä trendeistä kuin minä. Miten minusta tuntuu, että tämän pitäisi olla noloa myöntää? Isoäitini on kuitenkin kuusikymppinen nainen, joka luopuu koroista vain äärimmäisessä hädässä ja lenkkipolulla. Hän on se jolle soitan hädän hetkellä kun mikään käsilaukuistan ei sovi työhaastatteluasuuni ja se, jonka vaatekaappia olen teini-ikäisenä rokottanut enemmän kuin kukaan suostuu uskomaan.

En aio julkaista kierroksemme satoa vielä, mutta tässä muutama heikohko kuva muutamista ketjukauppojen vaatteista, jotka saattavat hyvinkin vielä löytää tiensä vaatekaappiini. Kuvat on otettu melkoisen sateessa tallustelun jälkeen, ja sen kyllä huomaa.

1827402.jpg

En tiedä edustaako tunika kesän malliston jälkiaaltoa vai syksyn kevyimpiä malleja, mutta se on söpö kuin karkki. 39,90€ H&M.

1827405.jpg

Zhenzin monikäyttöinen pinkki (voimakkaampi kuin kuva antaa ymmärtää) jakku jäi kummittelemaan takaraivooni. Se on kevyttä, mokkapintaista kangasta ja vetoketjun luoman vaikutelman johdosta se käy näin loppukesästä takiksi ja myöhemmin syksystä jakuksi. 74,90 € Sokos.

1827413.jpg

Tätä kevyttä neulejakkua ei ole ehkä tarkoitettu puettavaksi toisen neuleen päälle kuten kuvassa on tehty. Hauska nurja tekstuuri ja rinnan alla muuttuva silmukkakoko pitävät pinnan elävänä. 39,90€ H&M.

1827411.jpg

Violetin paidan rinnan alle tuleva rypytys oli hauska yksityiskohta peruspaidassa. Valitettavasti suurin saatavilla oleva koko, 50/52 ei riittänyt minulle alkuunkaan (mallina toimii kesken retkeen seuraamme lyöttäytynyt äitini). 29,90 € Seppälä.

1827407.jpg

Viimeisenä eikä lainkaan vähäisimpänä ehdoton lempparini, ihana kodinhoitaja -tyylinen trikoomekko. Rinnan alla on kuminauha ja sen päälle sidottava satiininauha ja reunassa suloiset pitsit ja rimpsu. 34,90€ Seppälä.