Vieläkin tiistaista hellänä olevat kantapääni estävät kenkien käytön. Olen yrittänyt tepsutella niissä punaisissa palloballerinoissa pakolliset kauppareissut ja keksiä töissä vaikka mitä kikkoja, millä selviän hengissä kahdeksasta tunnista turvakengissä, mutta silti mieleni tekee huutaa vähintään joka kolmannella askeleella. Se on jo parannusta eiliseen, jolloin ääni meinasi ihan väkisin tulla ulos jokaisella. Apteekki pääsee rakkolaastariostoksillani pian tienesteille.

Kivusta johtuen olen pysytellyt sisällä neulomassa viime päivät hassuissa trikoocapreissa ja satunnaisessa topissa, jotka eivät kestä päivänvaloa. Tänään kuitenkin uhmasin syksyä ja polkaisin vielä kesäisen paljain säärin keskustaan ostamaan muun muassa lisää lankaa huivivaihtohuiviini.

 1842539.jpg 1842542.jpg

  • mekon kangas Nanso ja malli muistaakseni Suuren käsityölehden viime joulun numero, en valitettavasti pääse sitä nyt tarkistamaan. Koko on 56 ilman saumanvaroja.
  • bolero KappAhl 

En ole aivan tyytyväinen keväällä ompelemaani mekkoon, mutta yllättävän paljon sitä on siitä huolimatta tullut pidettyä. Se on maailman helpoin vaate heittää päälle silloin, kun ei oikein jaksa välittää. Olisi vain pitänyt ymmärtää kohdistaa kankaan kuvio keskietu- ja keskitakasaumoissa, mutta eihän se voinut tulla mieleen kun ohjeessa ei kerrottu. Ei tietenkään kerrottu, koska ohje oli yksiväriselle kankaalle.

Saman tasoisista typeryyksistä on uudempikin esimerkki. Mainitsin ennen vapaitani, että saan Minttumaari-huivin valmiiksi viimeistään junassa. Viimeistely jäi lopulta kotiin, mutta kyllä, huivintekele valmistui. Siitä ei tullut ollenkaan sellainen kun piti, ja vika oli pelkästään ohjeen lukijassa. Unenpöpperössä yövuoroissa tehdyn työn tuloksena oli nimittäin kaunis puolikas Minttumaari turkoosista Mandarin Petitistä. Puolikas. Se nyt ei sovellu oikein mitenkään päin huivina käytettäväksi. Nätti se kuitenkin on, joten suunnittelin ompelevani mustan polvipituisen hameen ja aplikoivani neuleen siihen kiinni kunhan pääsen seuraavan kerran ompelukoneen ääreen.