Ajattelin jo muutama viikko sitten tehdä epäonnistuneesta Minttumaarista jonkinlaisen hameen. En ehtinyt vielä edes kangaskauppaan, mutta vaatekaappia siivotessa tuli vastaan aivan kammottava suorasta putkesta ja kuminauhasta tehty pitkä hame, jonka purin kankaaksi. Se ei ollut päässyt kulumaan, sillä yökötys oli ollut tasan kerran päällä kuoroesiintymisessä kun hieman vanhemmat ikäpolvet vaatimalla vaativat, että naisilla pitää olla pitkä musta hame Lempäälän nuorisoseuran 110-vuotisjuhlassa. Mummu surautti putkilon hätäratkaisuna tuntia ennen esitystä.

Kaavantekeleeni näytti hihalta, mutta viidestä samanlaisesta kaistaleesta tuli ihan kiva alaspäin levenevä hamonen, jonka alareuna aaltoilee. Ompelin suurimman osan huivia ensin reunoistaan kiinni ja sitten vielä muutamalla pystyllä ompeleella keskeltä. Voi olla, että joudun lisäämään muutaman kiinnittävän saumanpätkän jos käytäntö osoittaa sen tarttuvan minne sattuu. Takana on 15 cm vetoketju ja muotolaskokset takapuolen päälle. Niistä huolimatta päädyin pujottamaan vyötärölle kuminauhan.

Täytyy toivoa, ettei huivi pääse purkamaan tuosta reunasta, josta leikkasin palan pois. Reuna on kyllä ommeltu kahdesti tiheällä siksakilla ja lisäksi siinä on vielä vyötärökujan suora ommel, joten voisi kuvitella kaikkien langanpäiden kiinnittyneen riittävän hyvin.

1911691.jpg

1911693.jpg

1911696.jpg

Lanka oli Sandness Garnin Mandarin Petit 100% puuvillaa ja puikkoina 4,5mm pyöröt. Ohjeesta on tehty puolikas eli aina kaavion keskisilmukkaan saakka ja reunakaaviota on muutettu. 

Loppukevennykseksi eilen kieli poskella väkerretty elämäni ensimmäinen Hama-helmikoru. Helmet ovat tosin Ikean versioita joita löysin 17000 kappaleen pullon kahdella eurolla kirpparilta. Koska ne näyttävät alustalla pikseleiltä, niistä tulee väkisin mieleen vanhat videopelit. Tämä tultasyöksevä vekkuli ei kyllä ole mistään olemassaolevasta pelistä, mutta voisi hyvin olla. Taustalla on Tiimarin rintakorutausta kiinnitettynä kuumaliimalla. Juuri sopiva koru roolipelikerhon fuksisaunalle.

1911734.jpg

P.S. Löysin vielä kerän sitä etsimääni lankaa, joten vaihtohuivi päässee huomenna postiin. Löysin lisäksi kerän oranssi-vihreä-pinkki-violettia liukuvärjättyä vironvillaa, joten saan Revontulihuivin viimein puikoille.