Ilmaisin itseäni sinänsä edellisessä hiusaiheisessa tekstissä huonosti, että minulla ei tällä hetkellä ole takkuuntumis- eikä katkeilemisongelmaa. Ne ilmaantuvat vasta, jos käytän pidempään vääränlaisia tuotteita ja sen kuvailun oli tarkoitus antaa jonkinlainen käsitys hiuslaadustani joka on luonnostaan hankala, ollut  lapsesta asti eli ennen mitään käsittelyjä.  Tukkani on välillä ollut pidempikin, mutta erään epäonnisen projektin jälkeen jouduin taas leikkaamaan sen eikä kärsivällisyyteni ole sen jälkeen riittänyt kasvattamiseen. Huonoimmillaan  se oli lukioikäisenä erään näytelmän jälkeen. Roolin takia otettua sinistä väriä yritettiin poistaa turhan monella vaalennuskerralla ja tulos oli aivan käsittämätöntä haperoa. Ei mikään yllätys.

Pesen hiukseni joka päivä, vaikka tiedän, ettei se ole suositeltavaa. En ole tyhmä vaan turhamainen. Siksi pyrinkin etsimään mahdollisimman hyvin itselleni sopivat tuotteet, jotta tekisin pesemisellä ja muotoilulla mahdollisimman vähän hallaa. Lyhyiden hiusten ongelma on kuitenkin se, että laittamatta ei voi mennä ovesta ulos. En ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt sellaista lyhyttä mallia, joka näyttäisi hyvältä luonnollisessa tilassaan lukuunottamatta joitakin aasialaisia joiden tukka on niin paksu, että sen oma volyymi riittää pitämään kampauksen koholla. Takaraivottomuus ja piikkisuorat päätä myöden valuvat hiukset ovat ongelma monelle muullekin suomalaiselle.

2070093.jpg

2070097.jpg

2070106.jpg

Laittaminen on taasen syy siihen, että tukka on pestävä joka päivä. Edellispäiväisten muotoilutuotteiden kanssa kasteleminen ja föönaaminen on ällöttävä ajatus eikä niitä kaikkia ole tarkoitettu käytettäväksi ennen kuivausta. Riippumatta siitä onko tukassani muotoilutuotteita vai ei, joka suuntaan sojottava aamupehko talttuu vain vedellä. En käytä hiustenkuivaajaa enkä muotoilutuotteita niinä päivinä kun tiedän olevani kotona koko päivän. Niitä vain on kovin harvoin.

Aamuiset tukkarutiinini koostuvat siis ensin pesusta, johon käytän tällä hetkellä piparmintuntuoksuista Tigi B for Men Clean Up -shampoota ja hoitoainetta. Seuraavaksi levitän koko päähän Tigi Catwalk Fashionista Spritz&Shine lämmöltä suojaavaa muotoilusuihketta. Takaosan tyveen suihkutan lisäksi Paul Mitchellin Extra-body Daily Boost -tyvikohottajaa ja föönaan hiukset takaa pörröttäen ja edestä silottaen.  Tämä riittää arkitarpeiksi. Usein pörrötän föönauksen jälkeen takaosan vielä Osiksen 4-play Molding Pastella ja viimeistelen pidon tarvittaessa hiuskiinteellä.