Sain maanantaina tekstiviestin, että serkkuni on saanut perheenlisäystä puolimetrisen pikkuprinsessan muodossa. Minulle tuli hirvittävä hinku neuloa jotakin pientä ja suloista joten otin ensimmäisen käteen osuneen käsityölehden ja valitsin mekon johon minulla sattui olemaan sopiva lanka varastossa. Jännitin tosin hieman langan riittävyyttä, sillä ohjeessa oli 150g ja pussissani n. 130g.  Huoleni oli onneksi turha, turkoosia Mandarin Petitiä kului vain n. 100g.

Ohje oli Suuren Käsityölehden numerosta 1/2009, neulemalli 4. ja koko 60 cm. Koska oioin hieman reunapitsien kohdalla, tarvitsin 3,5 mm pyörö- ja sukkapuikkojen lisäksi 3,5 mm virkkuukoukun. En erityisesti pidä saumojen ompelusta joten erillisten koristekaistaleiden sijaan jatkoin pitsimallineuleen suoraan helmaan ja virkkasin helmaan ja hihansuihin simpukoita.

Nalle joutui eilen luopumaan töppösistään kun pistin pinkit sukat pakettiin mekon kaveriksi. Kuvassa pilkistävä pinkki asia sensijaan on viime aikojen ainoa vaateostokseni. Löysin Citymarketin vihoviimeisten aletuotteiden tangosta Nanson pirteän pinkin tunikan valkoisella Kannansola-printillä. Se ei ole päälläni erityisen imarteleva, mutta hilpeä väri ja lapsekas printti ovat omiaan venyttämään suupieliä korvien suuntaan synkkänäkin päivänä.