6-10 annosta annoskoosta riippuen

Ainesosat:

1/2 cantaloupemelonia
1/2 hunajamelonia
ananas
2 mangoa

liemeen:


0,5 l vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl Dansukkerin inkiväärisiirappia
1 rkl vaniljasokeria (aitoa!)
2 rkl Meukow vaniljaa (tumma rommi, joku muu konjakki tai vaikkapa amarettolikööri käy yhtä hyvin)
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl chiliä jauhettuna
1/2 rkl sitruunamehua

koristeeksi:

2 dl kuohukermaa
200g rasvatonta maitorahkaa
3 rkl vaniljasokeria
siemenettömiä viinirypäleitä
chilisuklaata Meiran myllystä

Tarkista ensimmäisenä, että hedelmät, varsinkin mangot ja ananas, ovat kypsiä. Puolita melonit ja poista puolikkaista siemenet. Kuori ja pilko isohkoiksi paloiksi. Molemmat melonit ovat paljon ohuempikuorisia kuin vesimeloni, joten kaikki hedelmäliha kannattaa käyttää hyväksi eikä lohmoa liian suurta osaa kuoren mukana pois. Viillä mangon kuori sen leveimmän kohdan ympäri halki. Kuoren pitäisi irrota melko siististi käsin. Irrota hedelmäliha kivestä veitsellä ja kuutioi. Leikkaa ananaksesta pois kuoret ja keskellä oleva "ranka" (sekin on syötävää, mutta puisevampaa kuin hedelmäliha sen ympärillä) ja kuutioi. Sekoita kuutiot isossa kulhossa.

Lämmitä pienessä kattilassa 0,5 l vettä ja lisää sinne hunaja, inkiväärisiirappi ja vaniljasokeri. Anna kiehahtaa. Sammuta levy. Lisää alkoholi ja kuivat mausteet nesteen vielä kiehuessa, sekoita ja nosta kattila jäähtymään. Nesteen hieman jäähdyttyä lisää sitruunamehu ja kaada liemi kulhoon hedelmänpalojen päälle. Nosta elintarvikekelmulla tai foliolla peitetty kulho vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin.

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka ja vaniljasokeri. Jos tahdot vaahdosta makeamman, lisää vielä 1-2 rkl sokeria. Jos tahdot annoksesta kevyemmän, jätä kerma pois tai vaihda se vaahtoutuvaan vaniljakastikkeeseen. Nosta vaahto jääkaappiin.

Annostele hedelmäpaloja kulhoihin tai laseihin. Koristele muutamalla lusikallisella vaahtoa, parilla pyöräytyksellä chilisuklaata ja viinirypäleillä. Jos tiedät, että koko annos syödään kerralla, voit yhtä hyvin kipata koko vaahdon hedelmäkulhon päälle ja koristella sen.

1879571.jpg

1879572.jpg