Ainesosat:
1/2 cantaloupemelonia
1/2 hunajamelonia
ananas
2 mangoa
liemeen:
0,5 l vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl Dansukkerin inkiväärisiirappia
1 rkl vaniljasokeria (aitoa!)
2 rkl Meukow vaniljaa (tumma rommi, joku muu konjakki tai vaikkapa amarettolikööri käy yhtä hyvin)
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl chiliä jauhettuna
1/2 rkl sitruunamehua
koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
200g rasvatonta maitorahkaa
3 rkl vaniljasokeria
siemenettömiä viinirypäleitä
chilisuklaata Meiran myllystä
Lämmitä pienessä kattilassa 0,5 l vettä ja lisää sinne hunaja, inkiväärisiirappi ja vaniljasokeri. Anna kiehahtaa. Sammuta levy. Lisää alkoholi ja kuivat mausteet nesteen vielä kiehuessa, sekoita ja nosta kattila jäähtymään. Nesteen hieman jäähdyttyä lisää sitruunamehu ja kaada liemi kulhoon hedelmänpalojen päälle. Nosta elintarvikekelmulla tai foliolla peitetty kulho vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin.
Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka ja vaniljasokeri. Jos tahdot vaahdosta makeamman, lisää vielä 1-2 rkl sokeria. Jos tahdot annoksesta kevyemmän, jätä kerma pois tai vaihda se vaahtoutuvaan vaniljakastikkeeseen. Nosta vaahto jääkaappiin.
Annostele hedelmäpaloja kulhoihin tai laseihin. Koristele muutamalla lusikallisella vaahtoa, parilla pyöräytyksellä chilisuklaata ja viinirypäleillä. Jos tiedät, että koko annos syödään kerralla, voit yhtä hyvin kipata koko vaahdon hedelmäkulhon päälle ja koristella sen.
Kommentit