Olkaatten kärsivällisiä, olen aikeissa kirjoittaa vielä joskus. Minulla alkoi opinnot maanantaina ja ne ovat vieneet kaiken huomioni. On ollut yllättävän outoa palata sellaiseen kouluun, jossa soi kellot välitunnin merkiksi, ruokailu on tiettyyn aikaan ja kaavakkeissa kysytään alle 18-vuotiaiden huoltajien allekirjoitusta. Ehkä alun shokkitila hälvenee pikkuhiljaa.

Ompelukoneiden kanssa olemme päässeet niinkin pitkälle, että langoitimme ne tänään ensimmäisen kerran. Sitä ennen tikkasimme erilaisia paperiharjoituksia kieli keskellä suuta.

Ensimmäiseen vaatteen kaavoitukseen on vielä aikaa. Aloitamme ompelemisen neulatyynystä ja siirrymme essujen ja kodintekstiilien kautta hameeseen. Jännittää vähän jo nyt mitoista piirtäminen. Koko muu luokka on kokoa 34-38, korkeintaan 40.

Olen jossain määrin vältellyt vaatteiden ostamista ja sitä kautta myös kauppoja viime aikoina osittain ihan taloudellisista syistä ja osittain siksi, etten tiedä kuinka paljon tässä innostuu tekemään itse koulutöiden lisäksi kun pääsee ompelemisen makuun. Yoursille laitoin pienen tilauksen jonka noutolappu kolahti luukkuun viime viikolla. Siellä oli tosin vain tylsästi alusvaatteita, farkut ja samanlainen farkkuhame jonka jo omistin. Jos hame selviää pesukoneesta eikä muutu vielä kamalammaksi, tulette näkemään sen jossakin vaiheessa.

Ensimmäinen hame on ollut niin ahkerassa käytössä, että ajattelin tilaavani toisenkin kun halvalla kerran sai ja muokkaavani sitä sitten jotenkin. Päädyin ensin vaalentamaan sitä Klorinilla, purkamaan takataskujen tikkaukset ja maalaamaan takapuolelle muutaman mustan ja hopeanvärisen perhosen. Ihan hyvä idea, mutta toteutus vähän ontui. Kuvittelin huuhdelleeni hameen todella huolellisesti Klorin-käsittelyn jälkeen mutta kun aloitin kiinnittämään perhosia silitysraudalla, se alkoi kärytä. Kemikaalia oli kuitenkin jäänyt kankaaseen ja tuloksena oli kellertävän kärvähtäneet lisäsomisteet varsinkin saumojen kohdille. En siinä vaiheessa keksinyt muuta kuin silittää koko hameen, jotta värityksestä tulisi ainakin suunnilleen tasainen. Pitäisi pistää hame pesukoneeseen ja katsoa kuinka paljon väriä vielä irtoaa ja pysyvätkö perhoset kiinni.

Paketissa oli myös jotakin joista en ikinä uskonut pitäväni nimittäin "krokotiilikuvioiset" wet look -legginssit. Ne ovat kevyet, eivät liian kiiltävät, sopivan korkuiset vyötäröltä ja ihanan kitkattomat. Ainoa miinus on, että lahkeensuut ovat todella leveät trikoisiin ja päädynkin luultavasti joko kaventamaan ne tai lyhentämään housut pohjepituisiksi. Tähän mennessä olen käyttänyt niitä siten, että vedin lahkeensuut polvitaipeisiin ja taitoin lahkeet caprimittaisiksi. Koko 24/26 riitti vallan mainiosti vaikka yleensä tilaan  28/30:iä.

1250265508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • wet look legginssit 12£ Yours

Muita viime aikojen jonkinasteisia löytöjä ovat olleet Aco:n tuuheuttava ripsiväri herkille silmille ja GOSH:in luomivärin pohjustukseen tarkoitettu voidemainen puikko. Intiaaninimekseni alkaa muodostua Hän joka meikkaa bussissa. Tiistaiaamuna juurikin tällaisessa tilanteessa huomasin saatuani kaiken muun valmiiksi, että ripsivärini ei olekaan meikkipussissa. Koska muuten valmis silmämeikki näyttää harvinaisen pöljältä ilman, mietin paniikissa Keskustorilla mistä ihmeestä saan uuden siihen aikaan vuorokaudesta eli vähän kahdeksan jälkeen. Lopulta Yliopiston apteekki osui silmiini.

Aco Cliniderm Make Up Volume Mascara ***

Mukavasti levittyvä tuuheuttava mascara jonka harja ainakin allekirjoittaneen käteen istui yllättävänkin hyvin. Erityisen tuuheuttavaa efektiä en huomannut, mutta väri levittyy kauniisti eikä paakkuunnu. Tämä on myös ensimmäinen ripsiväri ikinä joka tuntuu käyttökelpoiselta ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Yleensä värit ovat liian nestemäisiä jopa viikkoja purkin avaamisen jälkeen.

Herkille silmille tarkoitettua tuotetta ei saa vedenkestävänä. Itse en sellaisia tosin yleensä harrastakaan. Tämän kohdalla voisin tosin harkita, sillä vaikka meikki on harvinaisen mukava pestä pois sen nopea liukeneminen antaa epäillä, että satunnainen sadekuuro tai kyyneleet voivat olla turhankin tuhoisia.

Hinta on n. 13 euroa kosmetiikkaa myyvissä apteekeissa.

GOSH Eyeshadow Base ****

GOSH:in puikko ei arvostelua kaipaisi, sen verran olen hehkuttanut sen beigeä edeltäjää jo aiemmin. Waterproof Eyeshadowt saivat siis rinnalleen ihan oikeasti pohjustamiseen tarkoitetun värin kun aiemmin olen käyttänyt samaan tarkoitukseen sarjan vaaleaa beigeä ja valkoista. Mustaan putkiloon pakattu puikko levittyy vähän paakkuisesti mutta sen saa tasoiteltua näppärästi sormin.

Yllättävän paljon siniseen taittava valkoinen epäilytti ensin, mutta beigeen verrattuna varsinkin kirkkaat värit toistuivat sen päällä todella kauniisti. Kestää päivän käytön hyvin ja kiinnittää vähän heikompilaatuisetkin puuterimaiset luomivärit paikoilleen. Puikko on kimaltava, joten mattapintaiset luomivärit saavat myös helmiäiskiillon joka joissakin tapauksissa voi olla miinus.

Hinta on 9,90 € Sokos-tavarataloissa ja Emotioneista.