Tajusin toissailtana, että minulla ei ole sopivaa uimapukua. Yhdestä kokouikkarista pursuu tissit ulos ja toisen kangas on kulunut hiulaksi. Kaikkien bikineiden yläosat ovat ostaessakin olleet vähän siinä ja siinä, koska rakastamassani KappAhlin bikinihyllyssä ei riitä kuppikoot jumbotisseille.

Kaksiosainen uimapuku on siinä mielessä helpompi, että pitkäselkäisenä ja isomahaisena en tunnu löytävän yksiosaisia joissa kupit asettuisivat paikoilleen. Jopa liian leveitä uikkareita on kyllä tarjolla, mutta kaikkiin saisi ommella lisäkaistaleen tuomaan lisää pituutta.

Vaikka juhannukseksi on luvattu onnetonta keliä, yhdet uikkarit on pakattava mukaan varmuuden vuoksi. Masentunut pikaratkaisuni (myönnän, en edes käynyt kaupoilla) oli seuraavanlainen:

1245276142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otin kouraani 3,5 mm virkkuukoukun ja pari purkupalloa vihreää Tennesseetä. Kiinteillä silmukoilla ja puolipylväillä syntyi muutaman kerroksen välein sovittaen toppimainen yläosa, jonka väri sopii yllättävän hyvin vanhaan alaosaan.

Noita bikinipöksyjä oli itseasiassa laatikossa kahdet. Paloittelin pienemmät raa-asti ja ompelin kaistaleesta kukkasen topin rintamukseen. Leveään alakaistaleeseen ei sovi bikineistä tuttu kiinnitysklipsu joten päädyin ratkaisemaan kiinnityksen napeilla. Kuvassa lenkit ovat kiinni vasemmassa nappirivissä, oikea rivi on koristeena.

1245276632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e