Tätä mielipidettä saatte haukkua aivan niin paljon kuin lystäätte mutta pistän isot tupot pumpulia korviin enkä kuuntele. FC Venus on ehkä toiseksiparas suomalainen elokuva ikinä. Se saattaa tippua lopullisessa listauksessa pykälän tai pari, mutta tarkoitin nyt sanoa jotta hyvä.  Kaivoin DVD:n aamulla hyllystä kun kaipasin neulomistaustaa. Kesän jälkeen pidetyn katselutauon jälkeen se tuntui taas raikkaalta. Sen mitä puikoilla oli näette muutaman päivän kuluttua kun paketti pääsee vastaanottajalleen.

Lötköttelin päivällä eilen ostetussa tunikassa ja kun mies tuli kotiin ja muistutti illan pikkujouluista, en alkanut juurikaan säätämään asun kanssa. Kyseessä oli roolipelikerhomme saunailta, joten oletettavaa oli ettei kukaan kiinnitä huomiota vaatteisiin varsinkin kun suurin osa iltaa kuluu alasti tai pyyhkeessä.

2111679.jpg2111680.jpg

  • tunika Finnwear 24,90€ Tokmanni
  • minihame omaa tekoa kaavat Suuri Käsityölehti 4/2008, kangas 6,90€/m Eurokangas
  • polvisukat Franzoni 7€ Anutar
  • molemmat punaiset helmet Glitter
  • musta helmet Seppälä
Ohuet sukkahousut vaativat saappaisiin sukat kaveriksi, jotta ehjänä säilymisestä on edes joku toivo. Nappasin noita Franzonin sukkia kolmella eri pintakuviolla viimeksi Anuttaressa käydessäni. Nuo nimenomaiset ovat ylipolvensukat mutta hyvästä joustosta huolimatta ne eivät minulla yllä riittävän korkealle. Sensijaan polvisukat venyivät ja ylttivät vallan hyvin paikoilleen.

Hame on Suuren Käsityölehden kaavalla tehty kynähame jota lyhensin vahingossa turhankin paljon alkuperäisestä. Koko on 56 ilman saumanvaroja ja jos vielä päätän tehdä samalla kaavalla kolmannen (toinen on valitettavasti jo leikattu) otan saumanvaratkin mukaan, sillä tuosta tuli melko napakka. Taidan jättää seuraavasta etukappaleen koristelaskokset kokonaan pois ja yritän ommella vähän pienemmillä varoilla.  Helman pituus pitää myös mitata eikä saksia mutu-tuntumalla, jotta siitä tulisi haluttu juuri polven yläpuolelle ulottuva.

2111702.jpg