Näpersin illan lisää joulukortteja ja välillä jo toivoin, että olisin järkevä ihminen ja menisin kauppaan, ostaisin kortit ja lähettäisin ne. Vaikka kuinka olisi liimapeukalo keskellä kämmentä, niin ei kuitenkaan voi tehdä. Siksi nyhersin kunnes hermostuin ja tuloksena oli tällaisia. Rusettikortti ei suinkaan ole tahrainen vaan kullanvärisellä mustetyynyllä tehty reunustus ei tahdo esiintyä edukseen kuvassa.

2125092.jpg

Koska huomenna on kenraaliharjoitukset ja osa kappaleista on vielä hieman epävarmoja, käytin korttitilan hyväkseni ja kirjoitin teksteiksi otteita niistä sanoista joita en vielä muista kunnolla. Uusin suosikkeihini kuuluva Antti Nissilän Hiljainen Gloria olisi varmasti tullut käytettyä vaikka olisin ollut sen suhteen varmempi.

Tumma talvinen taivas ja yö maa kuin hopeaa.
Jäätynyt puu alla ikkunan säteet kuun heijastaa.
Jouluyön hiljaisuuteen jään yksin valvomaan
salaa kuunnellen enkeleiden hiljaista Gloriaa.


Tänä yönä sen kaikuun nukahtaa jos saa,
satu suurempi maailmaa sielun rauhoittaa,
sielun rauhoittaa.


Jouluyön salaisuuden jo luulin kadonneen.
Vaieten vastaa se kaipaukseeni taas uudelleen.
Lapsen uskoa hetken saa viisas kumartaa
salaa kuunnellen enkeleiden hiljaista Gloriaa.


Tänä yönä sen kaikuun nukahtaa jos saa,
satu suurempi maailmaa sielun rauhoittaa,
sielun rauhoittaa.


Korttien lisäksi sain ensimmäisen raitasukan valmiiksi. Ystäväni neuloi kerhohuoneella viime viikolla sukkia siskolleen ja minulla tuli aivan valtava hinku tehdä itselleni saman väriset. Lankana on Nalle ja puikkoina 3,5 mm bambusukkapuikot. Aloitin sukat kärjestä 8-aloituksella ja kantapää on napattu Baudelaire -ohjeesta. Tuo taitaa nyt sitten olla ranskalainen kantapää, vai olenko väärässä? Silmukoita on alussa ja lopussa 60, välissä suurimmillaan 82. Nyt pitäisi enää saada aikaiseksi se toinen sukka.

2125123.jpg

Laitanpa loppuun vielä kuvan tämän asunnon suunnilleen ainokaisesta joulukoristeesta. Sain ihanan kynttilänjalan kaupanpäällisenä Hemtexistä. En ostanut samalla reissulla kynttilöitä, sillä muistelin laatikosta löytyvän yllin kyllin vanhoja. En tullut ajatelleeksi, etten ole koskaan tarvinnut mihinkään viittä samanlaista kynttilää (vanhat kynttilänjalkani ovat kahden ja kolmen seteissä). Saman mallisia kynttilöitä löytyi kuitenkin viisi. Nyt minusta tuntuu, että taidan seuraavallakin retkellä ostaa vain toisiinsa sopivia kynttilöitä riittävän määrän enkä suinkaan keskenään samanlaisia.

2125141.jpg2125143.jpg